ANWB Streetwise op bezoek

01-02-2016

Maandag 1 februari is Streetwise in de locatie Junoplantsoen en op maandag 8 februari in de locatie Timorstraat.

ANWB Streetwise is opgebouwd uit vier modules passend bij de leeftijd en ontwikkelfase van basisschoolleerlingen. De vier onderdelen zijn:

·  Toet toet (groep 1 en 2): De les betreft een speelse introductie op gevaarherkenning, herkennen van verkeersgeluiden, veilig oversteken, gebruik van autogordel en autostoeltje.

·  Blik en klik (groep 3 en 4: De kinderen leren om veilig over te steken over het zebrapad en tussen twee auto’s. En ze ervaren in een elektrische auto waarom het gebruik van een gordel en autostoeltje noodzakelijk is.

·  Hallo auto (groep 5 en 6): Buiten op straat in de buurt van de school leren de leerlingen over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Ze nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen. En ze leren de autogordel juist te gebruiken.

·  Trapvaardig (groep 7 en 8): Leerlingen fietsen buiten over een uitdagend parcours en oefenen moeilijke manoeuvres, voor fietsvaardigheid en fietsbeheersing. Ook fietsen ze met een zware rugtas op, waarmee we ze voorbereiden op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school. Als afsluitend onderdeel wordt het parcours op een elektrische step afgelegd.