Tablets in de school

15-02-2016

Na de kerstvakantie zijn op beide locaties 30 laptops (Acer switch) in gebruik genomen.
Het gebruik van deze laptops is veelzijdig. Het scherm kan losgekoppeld worden, zodat het ook als tablet te gebruiken is. Het toetsenbord en scherm zijn dus heel gemakkelijk los- en vast te klikken.

In de groepen 7 en 8 is een pilot gestart met onze nieuwe (digitale) aardrijkskundemethode Wijzer! Alle lesstof is digitaal te bereiken, zowel het les- als het werkboek. Voor leerkracht en kinderen is het natuurlijk wennen, maar de kinderen worden op maat bediend met extra ondersteuning, gevarieerde opdrachten en uitdagende taken. Wijzer! bereidt kinderen bovendien goed voor op de 21st century skills, die tegenwoordig zo belangrijk zijn.
Het gebruik van de methode Wijzer! voor de groepen 5 en 6 is dit schooljaar optioneel.

Naast het gebruik bij deze aardrijkskundemethode worden de laptops nog op verschillende manieren ingezet.