Thema Kinderboekenweek

07-10-2015

De leerlingen op het Junoplantsoen sprongen deze week op maandag letterlijk de school in en daarmee ook het project waar in alle groepen aan gewerkt wordt; Raar maar Waar.De komende tijd wordt volop gewerkt rondom de thema’s natuur, wetenschap en techniek. De vragen kunnen zo gek niet zijn of we gaan met elkaar op zoek naar mogelijke antwoorden. Er wordt getimmerd, jonge uitvinders worden geboren en de spannende experimenten vliegen ons om de oren.
Vrijdag 9 oktober is er de mogelijkheid voor ouders om de resultaten te komen bewonderen, van 14.45 – 15.15u.
Ook dit jaar openen wij op het Junoplantsoen De Kinderboekenwinkel. Dit jaar is deze te vinden in het atrium.

De leerlingen in de Timorstraat zagen de afgelopen flessen de lucht in springen op het speelplein. Hiermee begon het project waar in alle groepen aan gewerkt wordt; Raar maar Waar. Hoe deze flessen zo ver konden komen werd daarna in diverse groepen uitgelegd door een ouder.De komende tijd wordt er natuurlijk ook in de Timor volop gewerkt rondom de thema’s natuur, wetenschap en techniek.
Als afsluiting van het thema op vrijdag 9 oktober nodigen wij alle ouders uit om een kijkje te nemen in het LiduinaLab. Alle klassen hebben dan proefjes voorbereid die ouders kunnen uitvoeren. De ouders zijn welkom van 14.15 uur tot 14.45 uur (groepen 1 t/m 4) en van 14.00 uur tot 14.45 uur (groepen 5 t/m 8) en mogen bij alle klassen komen om proefjes te doen.
Natuurlijk komt er ook dit jaar weer een boekenwinkel. Net als vorig jaar zal de winkel in de koffiekamer komen.

Een deel van de opbrengst van de kinderboekenwinkels zal besteed worden aan nieuwe kinderboeken voor de schoolbibliotheek op de locatie.