nr. 0

Juno, groep 1/2c juf Carla en juf Heda

Gewoon een dagje uit de klas van juf Carla en juf Heda

Het is tijd voor de werkles en Sanne en Lieke willen een poppenkastverhaal spelen.
Het verhaal gaat over roodkapje en over oma. Er worden liedjes gezongen en ze durven een voorstelling te geven aan de klas. Ook Floor en Cherilyn hebben een rijke fantasie, zij spelen ook in de poppenkast. Hun verhaal gaat over Sint en Piet, ook hier worden weer leuke liedjes bij gezongen.
Joris is net op school en gaat met Siem in de bouwhoek spelen. Ze maken het gebouw wat er staat nog mooier en groter. Het wordt een parkeergarage voor helikopters.
Christiaan en Rosa zaten in het puzzelgroepje en hebben heel knap een puzzel gemaakt van 90 stukjes, knap hoor!
Een ander groepje was ijverig bezig aan het knutselen. Jonathan maakte een huisje voor de kabouters in het bos, Nynke maakte een masker van K3 en Hanna versierde een viltje met allerlei papier en veertjes.
Ivo en Wouter zaten in de schrijfhoek, zij stempelen met letters woorden na en schrijven zelf woorden. Wouter kon al uit zijn hoofd vis en boom, knap hoor!
Tim en Jasper maakten pepernoten en taart in de zandtafel. Juf mocht op visite taart eten, nou dat doe ik niet meer want ze hadden er gif in gedaan, de boeven!
Sem kiest vaak een laatje met constructiemateriaal, hij maakt twee voertuigen een met de Nederlandse vlag en de Afrikaanse, leuk hoor!
Joey, Puck, Jeanine zijn dol op kleuren en vragen dan ook vaak om nieuwe kleurplaten, zij kunnen al goed binnen de lijntjes blijven, goed zo!
Cherilyn pakt een spelletje uit de kast, ze moet twee plaatjes neerleggen die rijmen. Hard op zegt ze kaas- haas en roept trots door de klas:"juf ik heb er weer een gevonden hoor!"

Nu hebben jullie waarschijnlijk een indruk wat wij zoal doen tijdens de werkles.
De kleuters mogen niet altijd vrij kiezen, vaak delen wij ze in bij een verplicht werkje.
Je kunt op de foto's zien wat we allemaal hebben geknutseld. De lampionnen zijn heel leuk geworden en ze hebben ook veel nieuwe liedjes geleerd.